Peters Vastgoed
“Ook benieuwd naar uw mogelijkheden in het buitenland? Neem dan contact op met ons kantoor. We staan u graag te woord met nadere informatie.”
Investeren in koeien met oog op de toekomst. Bekijk hier meer

 

Vorige | Volgende
Verkocht

Stroodorp 11 a KAMPERLAND

Deze woning is verkocht

Neem contact met ons op

0318-419600

info@petersvastgoed.nl

Omschrijving

In het dorpje Stroodorp (Kamperland) bieden wij u deze fraaie bouwkavel (recreatieve bewoning) aan. Stroodorp ligt net buiten de dorpskern van Kamperland. Totale kavel 1.500 m2 eigen grond. Bouwvergunning kan opgevraagd worden bij verkoper. Laat u verrassen door de mogelijkheden van dit prachtige perceel! Kamperland is een dorp in de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland. Het aantal inwoners bedraagt...

Kenmerken

Soort woning
Recreatiewoning
Bouwtype
Nieuwbouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Omschrijving

In het dorpje Stroodorp (Kamperland) bieden wij u deze fraaie bouwkavel (recreatieve bewoning) aan.
Stroodorp ligt net buiten de dorpskern van Kamperland.

Totale kavel 1.500 m2 eigen grond.

Bouwvergunning kan opgevraagd worden bij verkoper.

Laat u verrassen door de mogelijkheden van dit prachtige perceel!

Kamperland is een dorp in de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland. Het aantal inwoners bedraagt ruim 2.000. Het is daarmee de grootste plaats op het eiland. Het eiland Noord Beveland heeft uitstekende voorzieningen.
De omgeving kenmerkt zich door fraai (fiets en wandel) polderlandschap, het Veerse Meer en diverse (Noordzee)stranden. Leuke stadjes als Zierikzee en Goes zijn binnen 15 autominuten bereikbaar.

Stroodorp ligt centraal gelegen ten opzichte van de plaatsen Goes, Middelburg en Zierikzee.
Het nabijgelegen natuurgebied De Goudplaat langs het Veerse Meer is ideaal voor natuurliefhebbers en wandelaars. Voor de watersportliefhebbers zijn er diverse jachthavens in de nabije omgeving, waaronder ook die van Kamperland.

In Kamperland bevind zich een basisschool en een grote huisartsenpraktijk, groot winkelcentrum en diversen sportclubs. De plaats was vroeger bekend als Campen en wordt al in 976 genoemd. De naam is afgeleid van het Latijnse campus, dat 'veld' of 'omheind land' betekent. In 1170 wordt Campen als zelfstandige parochie vermeld. Het moet een belangrijke plaats zijn geweest, want het huidige Veere op Walcheren werd vroeger Kampvere genoemd; de plaats vanwaar het veer naar Campen vertrok.

Twee stormvloeden in de 16e eeuw, de Sint-Felixvloed op 5 november 1530 en de Allerheiligenvloed op 2 november 1532 teisterden Noord-Beveland, en hierbij verdween ook Campen in zee. Vanaf 1598 werd Noord-Beveland weer ingepolderd. Na de bedijking van de Heer-Janszpolder werd op de plaats van het oude Campen het huidige Kamperland aangelegd, als laatste van de wederopgebouwde Noord-Bevelandse plaatsen. Anders dan Colijnsplaat, Kats, Kortgene, Geersdijk, en Wissenkerke werd Kamperland niet planmatig aangelegd.

Sinds de sluiting van de Zandkreekdam (1960) en de Veerse Gatdam (1961), ligt Kamperland aan het Veerse Meer. Van mei tot september wordt er nog steeds een veerdienst op Veere onderhouden, zij het alleen voor voetgangers en fietsers. Van landbouwdorp heeft de plaats zich langzamerhand ontwikkeld tot toeristencentrum, met diverse bungalowparken en campings.

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met ons kantoor. We staan u graag te woord met nadere informatie.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Recreatiewoning
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1.500 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Wissenkerke
Sectie
U
Perceel
302
Oppervlakte
1500 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Stroodorp 11 a KAMPERLAND

naar Stroodorp 11 a KAMPERLAND
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand